
FİNANSAL YÖNETİM SİMULASYON
-
Eğitim canlı, online, birebir ders şeklinde verilir.
-
Eğitim sonunda katılımcının sorularını sorabilmesi ve destek alabilmesi için zaman ayrılır.
-
Toplam eğitim süresi 3 saattir.
Bu eğitim, eğitmen desteğiyle örnek bir vaka üzerinden yürütülen interaktif bir simülasyon eğitimidir. Temel finansal yönetim konularının, bir excel finansal modelinin üzerinden katılımcıya aktarılması amaçlanmıştır. Bu eğitim özünde Finansal tabloları (Gelir tablosu, Bilanço, Nakit Akış Tablosu) belirlenen varsayımlar ile birbiriyle entegre şekilde hazırlama, modelleme ve yorumlama eğitimidir. Katılımcıdan örnek bir şirketin yıllık finansal hedeflerine ulaşabilmesi için finansal varsayımlar üretmesi ve bu varsayımlarla finansal modelleme oluşturması beklenir. Katılımcı bu eğitimde verilen finansal kararların model üzerindeki etkilerini kendisi hesaplama ve yorumlama şansı bulacaktır.
Simülasyonda örnek bir şirket için verilen bilgilerle (Pazar büyümesi tahmini, rakip fiyat bilgisi vb.) katılımcılardan öngördükleri iş yaklaşımına uygun finansal varsayımlar (temel girdiler) kümesi oluşturulması istenir ( ürün fiyatı, beklenen satış hacmi, müşteri vadesi vb.) Bu varsayımlarla katılımcı, verilen excel tablosu üzerinde üç tablolu finansal modeli oluşturur. Bu katılımcının bir çeyreklik finansal öngörüsüdür.
Her çeyreklik döngü bitiminde eğitmen “gerçekleşen” temel girdi rakamlarını katılımcı ile paylaşır. Gerçekleşen girdiler ile katılımcı o çeyrek için “gerçek” finansal tabloları oluşturur. Katılımcı her dönemin eğitmen tarafından paylaşılacak “gerçek” sonuçlarına göre varsayımlarını ve yaklaşımlarını değiştirme fırsatına sahip olacaklardır. Katılımcı bu sonuçlar ışığında bir sonraki çeyrek için öngörülerini oluşturur. Bu döngü toplam 4 defa tekrarlanır. Amaç 4. çeyrek sonunda belirlenen hedeflere ulaşmaktır. Döngüler dahilinde en az bir proje yatırım analizi ve en az bir defa hedging yapılması istenecektir.
Bu eğitim katılımcıya;
- Finansal Değer yaratmanın temellerini,
- Alınan finansal kararların firmanın finansal performans ve durumunu nasıl etkilediğini,
- Bir tablodaki değişimlerin firmanın diğer ölçütlerinde nasıl etki yarattığını,
- Nakit akışı ile gelir tablosu arasındaki ilişkiyi,
- Proje yatırım analizi yapmayı
- Kur Hedging stratejisi oluşturmayı,
- Nakit akış planlamayı,
bir örnek vaka üzerinden deneyerek anlatmayı hedefler.